Lukijat

maanantai 17. marraskuuta 2014

M-Components 2. Viikko 3-7.11

2. Viikko 3-7.11



Toistimme samaa prosessia kuin edelliselläkin viikolla. Pesu, sinkous, suojaus, ripustus. Maalaamista emme päässeet kokeilemaan vielä. Tuotteita oli jälleen pakattavaksi runsaasti. Meidän mukanamme työpaikalla on myös yksi mestaritutkintoa suorittava maalari. Markku toimii meidän tuutorina työtehtävissä. Markun opastuksella vaihdoimme maalaamon valojen muovit. Maalaamo oli aika pimeä, enkä itse olisi ainakaan nähnyt siellä mitään maalata. Imuri ei myöskään oikein pelannut ja Markun tehtävänä olikin kirjoittaa ylös puutteita, jotka tulisi korjata työpaikalla.




Muovien vaihtoa maalaamon katolla


Valmis. Näkee maalata edes vähän paremmin


Keskiviikko oli siivouspäivä. Sinko laitettiin huoltoon ja imuauto tuli tyhjentämäään sen. Sinkoon vaihdettiin laakereita sekä seinälevyjä, joihin oli kulunut jo läpireikiä. Sinko olikin koko loppuviikon huollossa. Loppuviikon pakkasimme maalattuja tuotteita, siivoilimme ja suojasimme sekä ripustelimme maalattavaksi meneviä kappaleita.



Maalaustelineet ovat aika isoja, sillä niin ovat maalattavat kappaleetkin :)

Painavin  maalattava kappale on 500 kiloinen, joten nosturia tarvitaan paljon








Toisen TOP-viikon tehtävät:


Miten työvälineitä huolletaan työpaikallasi.


-Sinkoa huolletaan vain tarpeen vaatiessa. Iso huolto kuten tyhjennys, seinien vaihto, suodattimien putsaus ja ym ehkä 2-5 vuoden aikavälillä. . Jyviä kyllä lisätään ja lapioidaan takaisin. Pesukonetta ei varsinaisesti ole huollettu. Ainoastaan tyhjennetty säiliötä tai lisätty pesuainetta. Jarin kanssa huolsimme hieman korkeapaineruiskua. Tässä olisi parantamisen varaa, sillä ruiskuja ei ole pesty/huollettu niin hyvin kuin pitäisi. Korkeapaineruisku pitäisi huoltaa/pestä päivittäin.

Kiinnitä huomiota työpaikan aikatauluhin. Miten työpaikallasi pidetään tauot?

-Tauot työpaikalla menevät kokolailla kellon mukaan, sillä jokaisella työntekijällä on kellokortti. On sovitut taukoajat ja niistä pidetään kiinni, tietysti poikkeuksiakin on esim. maalari, kuivumisajat jne.

Kerro, mitkä asiat vaikuttavat valittujen pohjamaalien käyttämiseen työpaikallasi. Jos et ole päässyt maalaamaan tai pintakäsittelemään työpaikallassi, kerro esimerkki jostakin suorittamastasi muusta työstä. Kerro mitä vaatimuksia valmiille työlle yrityksessä on.

-Pohjamaalien kanssa en ole ollut tekemisisssä työpaikallani vielä. Sinkoa olen käyttäny aika paljon. Yrityksellä on vaatimuksena tuotteelle huolellinen pesu ennen sinkoamista ja että kaikki rasvat ovat poissa. Suihkupuhdistusasteen tulee aina olla SA 2½ ennen maalausta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti